Bolag och företagande

Aktuellt inom virkeshantering

En viktig del inom virkeshantering är att fastställa kvaliteten på det virke du arbetar med. Framför allt handlar det om hållfasthet men även om böjlighet och formstabilitet. Ett svenskt företag som jobbar framgångsrikt med att automatisera sådana processer är Dynalyse – få mer information online om vad de arbetar med. De verkar i 20 länder och just nu är den ryska marknaden intressant då de i Ryssland har lång erfarenhet av kvalitetsmätning av olika träslag.

Investerar 80 MEUR i förbättrad virkeshantering

På sajten Industritorget kan du läsa att stora Enso kommer att investera 80 MEUR i förbättrad virkeshantering i vårt grannland Finland. Syftet är att effektivisera processen från trävirke till högkvalitativ förpackningskartong. Bland annat ska en anläggning för avbarkning moderniseras för att minska vattenförbrukningen vilket ligger i linje med företagets vilja att skapa en miljömässigt hållbar produktion.

Problem med skadat virke

I Tyskland uppmärksammas nu problem med skadat virke och vad som kan göras för att förbättra användningen av sådant. Efter ett år med inställda mässor och arrangemang ligger nu det tyska lantbrukarförbundet i startgroparna och planerar både deltagande i mässor och ett symposium i staden Brilon. Där kommer bland annat maskiner som kan ta hand om skadat virke och förädla det att visas upp.