Bolag och företagande

För dig som äger hyresfastigheter

Om du äger en eller fler hyresfastigheter är du troligtvis medveten om att dem kräver en hel del underhållsarbete. Se till att upprätthålla fastighetens standard genom att inspektera samtliga delar av den med jämna mellanrum.

Underhållsarbete i förebyggande syfte

Så, varför är det viktigt med underhållsarbete? Olikt reparationer är syftet med underhållsarbete att förebygga framtida skador. Därför behöver de inte heller repareras. Underhållsarbete kan innebära allt från fasadrenovering till fönsterputs. Som ägare av fastigheten är det du som ansvarar för att underhållet utförs korrekt och fackmannamässigt.

Stambyte

Stambyten är något som behöver göras med jämna mellanrum i samtliga fastigheter. Om fastigheten är äldre behöver arbetet troligtvis utföras oftare.

Inför stambyten är det viktigt att informera hyresgäster i god tid att bytet ska genomföras eftersom att åtgärden innebär komplikationer för hyresgäster. På så vis möjliggör du goda förutsättningar för gästerna att hitta annat boende under tiden.

Balkongrenovering

Ytterligare en del av fastigheten som är viktig att underhålla är balkongerna. Om det är dags för balkongrenovering är det viktigt att du anlitar en professionell firma som utför jobbet korrekt och tidseffektivt.

Som hyresgäst är det jobbigt att inte kunna nyttja sin balkong under renoveringen. Satsa därför på snabba hantverkare som arbetar både proffsigt och dessutom effektivt.