Bolag och företagande

Planera firmafest – bra att tänka på

Vare sig om det gäller att planera en sommarfest innan semestern eller ett julfirande med julbord är det bra att ha ett par punkter i åtanke från första början. Här tipsar vi om bra steg att ta för att skapa en minnesvärd firmafest.

Utse en projektgrupp

Att planera en fest för ett helt företag är inte något man borde lämna upp till endast en person. Se därför till att utse en liten grupp som tillsammans kan axla arrangemanget och hjälpas åt att komma fram till något riktigt lyckat. Se bara till att de har klart för sig vilket budget festen har.

Överraska gästerna

En bra fest kan alltid bjuda på det oväntade. Med en grupp som arbetar på roliga idéer kan det nog dyka upp mängder med bra förslag. Det behöver inte vara otroligt komplicerade saker heller. Man kan till exempel anlita något att agera som dörrvakt men som i själva verket har som uppgift att spexa till det och ge alla gäster en härlig start på kvällen och något att prata om.

Aktiviteter under festen

Försök även planera för aktiviteter under kvällens gång, men acceptera att inte alla kommer att vilja vara med om allt. Försök därför att hitta sådant som fungerar oavsett om alla eller bara hälften engagerar sig. Satsa på ett spektrum av aktiviteter allt från lugna till hög aktivitet för att alla ska känna att de kan ha roligt. Börja gärna med en rolig aktivitet så kommer det alltid att finnas roliga saker att prata om.

Titta på detaljerna

De stora övergripande punkterna är inte de enda som krävs för att alltid ska fungera. Saker som att det finns garderob för ytterkläder, taxi eller buss för hemfärd och när dessa avgår är också viktiga saker att tänka på. Detaljerna är det som tillåter alla gäster att fokusera på det viktiga: att ha trevligt.